Hotell i Krakow

I Krakow finns flerahundra hotell, så det kan vara väldigt svårt att veta vilka som är bra. Man vill förstås ha det så bra som möjligt under sin semester och har man så pass många alternativ kan det bli lite krångligt att välja ut det perfekta boendet.

Vi på EnjoyPolen vill underlätta dina förberedelser inför din semester i Krakow så det är därför vi har förberett en lista på hotell vi rekommenderar alla våra turister!

Klicka på hotellnamnet för att komma till hotellets hemsida.

 

När man kommer som turist till Krakow är det framförallt två områden som gäller för hotell: själva Gamla Stan eller Kazimierz (de judiska kvarteren):

 

1. Hotell vid Gamla Stan

 

Vienna House Andel`s – ett modernt hotell precis bredvid det stora köpcentret Galeria Krakowska. Det tar ca 5 minuter till fots att komma fram till Stora Torget.

 

Radisson Blu – ett modernt hotell vid Planty (parken som går runt Gamla Stan) och ca 5 minuters promenad från Stora Torget. Det är välanpassat för personer med funktionshinder.

 

Legend – ett elegant hotell som finns mellan Gamla stan och Kazimierz som gör att det är lätt att gå till båda ställena. Även detta hotell är välanpassat för personer med funktionshinder.

 

PURO Stare Miasto – ett modernt hotell nära Krakows centralstation och köpcentret Galeria Krakowska. Det är ca 10 minuter till fots från Stora Torget.

 

Sheraton Grand – ett 5-stjärnors hotell bredvid floden Wisla och Wawelslottet.

 

Holiday Inn Krakow City Center – ett hotell nära Gamla stan och knappt 5 minuters promenad från Stora Torget.

 

Mercure Kraków Stare Miasto – ett modernt hotell nära Krakows centralstation och köpcentret Galeria Krakowska. Ca 10 minuter till fots från Stora Torget och välanpassat för personer med funktionshinder.

 

Golden Tulip City Center – ett bra hotell vid en lugn gata. Ca 5 minuters promenad till StoraTorget och välanpassat för personer med funktionshinder.

 

2. Billigare alternativ nära Gamla Stan

 

Ibis Kraków Stare Miasto – ett modernt hotell med ca 15 minuters gångavstånd till Gamla Stan. Nära Krakows centralstation och köpcentret Galeria Krakowska. Välanpassat för personer med funktionshinder.

 

Ibis Budget Kraków Stare Miasto – ett billigare hotell med ca 15 minuters gångavstånd till Gamla Stan. Nära Krakows centralstation och köpcentret Galeria Krakowska.

 

3. Hotell vid de judiska kvarteren Kazimierz:

 

Metropolitan Boutique Hotel – ett bra hotell placerat vid en lugn gata.

 

Columbus – ett mysigt hotell som ligger nära de judiska kvarterens centrala plats. 

 

PURO Kraków Kazimierz  – ett modernt hotell vid en lugn gata på Kazimierz. Välanpassat för personer med funktionshinder.

 

Qubus Hotel Kraków – ett hotell vid floden Wisla, ca 10 minuters promenad till de judiska kvarterens centrala plats. Tillgång till simhall.