Låt dig inspireras av landets kulturella mångfald

 

Allt vi erbjuder på EnjoyPolen är både för dig som kommer hit på egen hand och för dig som reser i grupp. Vi anordnar framförallt lokala turer och utflykter i Krakow och dess omgivning, inklusive transport för de som önskar det. Våra svensktalande guider kommer leda dig genom de mest intressanta platserna med deras historiska händelser. 

 

 

Reflektera

 

En av våra absolut populäraste turer och något du verkligen inte får missa är turen till koncentrationslägret Auschwitz – Birkenau. Detta var det största tyska nazistiska koncentrations- och förintelselägret i Europa under andra världskriget där över 1,2 miljoner människor omkom. Din svensktalande guide kommer under erat besök låta dig ta del av platsens historia, som är väldigt otäck men samtidigt väldigt viktig att minnas. Nästan allt där är äkta, som gör att du verkligen kan föreställa dig hur fångarna levde, arbetade som slavar och även dog. Besöket på Auschwitz – Birkenau är känslosamt och får oss alla att reflektera och  inspireras till att ta ansvar för det vi gör.

 

 

Upplev spännande utflykter

 

Det finns riktigt många charmiga platser som ligger nära Krakow. Med EnjoyPolen har du möjlighet att besöka Polens läckra vinterhuvudstad Zakopane, floden Dunajec med dess absolut fantastiska utsikter, samt saltgruvan i Wieliczka – en av de äldsta i hela världen! I dess underjordiska gångar kommer du tillsammans med vår guide få se saltskulpturer, enorma kammare, broar och mycket mer! Detta är en riktigt unik plats så det är helt förståeligt att den finns med på UNESCO:s världsarvslista.

 

 

Mys till det

 

Sist men absolut inte minst har vi Krakow! Krakow är Polens näst största stad som bjuder på fina matställen, charmiga byggnader,  vackra gator och en medryckande historia. Du upplever den på absolut bästa sätt med en av våra svensktalande guider och du kommer själv kunna vara med och påverka vad du vill se. Några måsten är helt klart Gamla stan som finns med på UNESCO:s världsarvslista, kungaslottet Wawel och de judiska kvarteren. Efter att du har haft en fascinerande dag finns det hundratals mysiga restauranger i stan där du kan testa goda traditionella maträtter.

 

Kontakta oss för mer information om våra turer med svensk guide. Vi ser fram emot att vara en del av din oförglömliga resa och visa allt detta land har att erbjuda!

 

 

 • Peter H

  Saltgruvan Wieliczka

  Fantastisk sevärdhet och ett måste om man är i Kraków. Lätt att boka från hemsidan/mail. Väldigt bra guide. Vi reste 7 personer så alla kunde höra vad guiden sa. Helt perfekt. Rekommenderas starkt!!

 • parfah

   

  Vi var till Auschwitz och Saltgruvan. Guiderna Mats och Ewa var väldigt bra. Trevliga, bra svenska och kunniga. Hämtade och lämnade på hotellet/boendet vid utsatt tid, allt flöt på perfekt. De ordnade också transport till och från flygplatsen. Vi åkte hem sent på kvällen men det var inga problem att bli hämtade där det passade oss. På det hela taget väldigt bra service och bra turer som varmt rekommenderas!

 • ida_fosse

  Lærerik og interessant tur, med kjempehyggelig guide som snakket flytende svensk. Ble hentet på hotellet til avtalt tid, og kjørt i ny fin minibuss. Absolutt et selskap å anbefale.

 • Ann Kristin S

  Vi booket guidet tur til saltgruvene og Auschwitz i forbindelse med ferie i Krakow, og ble veldig fornøyde med opplegget! Guiden var kjempeflink, og det var veldig praktisk å bli hentet på stedet der vi bodde. Anbefales!

 • Ellinore A

  Är supernöjd med våran guidade tur på Auschwitz. Väldigt kunnig guide, förklarade bra och berättade om Polens historia. Hämtade upp utanför hotellet och gick och mötte alla. Kommer åka igen och kommer välja samma bolag även då! Önskar att vi hade tagit ett paket till och fått se och fått höra om Krakow tillsammans med henne också.

 • Ulrika P

  The best tour you can have with teenagers. Now they are imune agaist rasism for life. The guide helped us to realise the horors of the holocaust in Auschwitch and Birkenau with much respect for the victims.

 • nancy123572

  Vi var en grupp som åkte över till Polen och gick en guidad tur i Auschwitz med en svensk talande guide. Ger högsta betyg! Riktigt duktig att informera, verkligen bra och gripande på alla sätt. Rekommenderas!

 • jari_heinila

  Vi anlitade Enjoy Polen för ”hela paketet”, hämtning/åter till flygplatsen,Auswitch och saltgruvan i Wieliczka. Hämtning från hotellet och åter till hotellet efter utflykterna, bussen kom i utsatt tid. Det var lämpligt stora grupper (ca 15 st) så man hade nära kontakt med guiden under besöken. Kunniga och trevliga guider som svarade på frågor och såg till att ingen halkade efter. Mycket bra till ett bra pris, så vi var/är jättenöjda!!

BLOGG