Spännande turer med svensktalande guider

 

Vi på Enjoy Polen erbjuder dig som reser på egen hand eller i grupp en mängd spännande guidade turer i södra Polen. Våra svensktalande guider kommer att vägleda dig genom landets mest fascinerande platser och de historiska händelser som ägt rum där. Trots de stora skador som orsakades av bombningar och förstörelse under andra världskriget har många gamla byggnader bevarats och rekonstruerats på ett varsamt sätt. Även landsbygden och naturen bjuder på hisnande skönhet med medeltida slott, träkyrkor och tiotusentals sjöar.

 

Vi anordnar lokala turer och utflykter i Krakow och dess omgivning, inklusive transport för de som önskar. Krakow är Polens näst största stad och bjuder på en riktigt spännande historia. Du upplever den på absolut bästa sätt med någon av våra svensktalande guider. De har otrolig lokalkännedom och du kommer själv kunna vara med och påverka vad du vill se och lära dig. Några måsten är helt klart de Gamla stan som finns med på UNESCO:s världsarvslista, kungaslottet Wawel och de judiska kvarteren. Fascineras av stadens vackra arkitektur och stanna till på någon restaurang och testa den polska maträtten pierogi, polska dumplings.

 

Kliv in i en av världens mest hemska händelser

 

Förutom guidade turer i Krakow erbjuder vi också möjligheten att besöka Polens vinterhuvudstad Zakopane, floden Dunajec och saltgruvan i Wieliczka – en av världens äldsta saltgruvor. I dess underjordiska gångar kommer du tillsammans med vår guide att få uppleva alltifrån saltskulpturer, kammare, broar, salar och kapell till restauranger, bio, souvenirbutiker, museum, sport- och teaterhall och sanatorium. Detta är verkligen en unik plats och inte helt oväntat finns även denna med på UNESCO:s världsarvslista.

 

En av våra absolut mest populära turer, och något du verkligen inte får missa när du besöker Polen, är resan till koncentrationslägret Auschwitz – Birkenau. Detta var det största nazistiska koncentrations- och förintelselägret i Europa under andra världskriget där över 1,2 miljoner människor mördades. Våra svensktalande guider kommer att ta med dig på en rundtur på denna historiska plats och låta dig ta del av dess fasanfulla historia. Ni kommer tillsammans passera de järnvägsspår, vakttorn, baracker, gaskammare och krematorier som användes under Holokaust. Platsen är väl bevarad och kommer ge dig en fängslande inblick i hur fångarna levde och arbetade som slavar. Ett besök i Auschwitz – Birkenau sätter sig på näthinnan för resten av livet.

Kontakta oss för mer information om våra turer med svenska guider. Vi ser fram emot att visa vår bild av detta vackra och fascinerande land!

 • Peter H

  Saltgruvan Wieliczka

  Fantastisk sevärdhet och ett måste om man är i Kraków. Lätt att boka från hemsidan/mail. Väldigt bra guide. Vi reste 7 personer så alla kunde höra vad guiden sa. Helt perfekt. Rekommenderas starkt!!

 • parfah

   

  Vi var till Auschwitz och Saltgruvan. Guiderna Mats och Ewa var väldigt bra. Trevliga, bra svenska och kunniga. Hämtade och lämnade på hotellet/boendet vid utsatt tid, allt flöt på perfekt. De ordnade också transport till och från flygplatsen. Vi åkte hem sent på kvällen men det var inga problem att bli hämtade där det passade oss. På det hela taget väldigt bra service och bra turer som varmt rekommenderas!

 • ida_fosse

  Lærerik og interessant tur, med kjempehyggelig guide som snakket flytende svensk. Ble hentet på hotellet til avtalt tid, og kjørt i ny fin minibuss. Absolutt et selskap å anbefale.

 • Ann Kristin S

  Vi booket guidet tur til saltgruvene og Auschwitz i forbindelse med ferie i Krakow, og ble veldig fornøyde med opplegget! Guiden var kjempeflink, og det var veldig praktisk å bli hentet på stedet der vi bodde. Anbefales!

 • Ellinore A

  Är supernöjd med våran guidade tur på Auschwitz. Väldigt kunnig guide, förklarade bra och berättade om Polens historia. Hämtade upp utanför hotellet och gick och mötte alla. Kommer åka igen och kommer välja samma bolag även då! Önskar att vi hade tagit ett paket till och fått se och fått höra om Krakow tillsammans med henne också.

 • Ulrika P

  The best tour you can have with teenagers. Now they are imune agaist rasism for life. The guide helped us to realise the horors of the holocaust in Auschwitch and Birkenau with much respect for the victims.

 • nancy123572

  Vi var en grupp som åkte över till Polen och gick en guidad tur i Auschwitz med en svensk talande guide. Ger högsta betyg! Riktigt duktig att informera, verkligen bra och gripande på alla sätt. Rekommenderas!

 • jari_heinila

  Vi anlitade Enjoy Polen för ”hela paketet”, hämtning/åter till flygplatsen,Auswitch och saltgruvan i Wieliczka. Hämtning från hotellet och åter till hotellet efter utflykterna, bussen kom i utsatt tid. Det var lämpligt stora grupper (ca 15 st) så man hade nära kontakt med guiden under besöken. Kunniga och trevliga guider som svarade på frågor och såg till att ingen halkade efter. Mycket bra till ett bra pris, så vi var/är jättenöjda!!