Auschwitz – Birkenau

      Närmaste turer på svenska:      

oktober: 2 ons, 3 tors, 5 lör, 6 sön, 7 mån, 8 tis, 9 ons, 10 tors, 11 fre, 12 lör, 13 sön, 14 mån, 15 tis, 16 ons, 17 tors, 18 fre, 19 lör, 20 sön, 21 mån, 22 tis, 23 ons, 24 tors, 25 fre, 26 lör, 27 sön, 29 tis, 30 ons, 31 tors

november: 2 lör, 3 sön, 4 mån, 8 fre, 9 lör, 10 sön, 11 mån, 16 lör, 17 sön, 22 fre, 24 sön, 26 tis, 29 fre, 30 lö 

Guidad tur till Auschwitz på svenska

Vad är Auschwitz?

Auschwitz-Birkenau var det största nazistiska koncentrations och- förintelselägret i hela ockuperade Europa under andra världskriget. Där mördades över 1,2 miljoner personer, varav de flesta i gaskammare. Auschwitz har därför blivit en världskänd symbol för massmord och terror. Idag fungerar det som ett statligt museum som besöks av nästan 2 miljoner turister varje år.

Varför en guidad tur till koncentrationslägret Auschwitz?

Järnvägsspår med avlastningsplatser, vakttorn, elektrifierade taggtrådar, baracker, gaskammare,krematorier. Allt detta är bevis på att Holokaust inte bara var en teori. Även om nazisterna försökte vid krigets slut förstöra lägret för att dölja alla bevis, så är Auschwitz ändå mycket bra bevarat. Att få uppleva med sina egna ögon i vilka förhållanden fångarna levde och arbetade samt hur olika straffen såg ut är något som sätter sig hårt i minnet.

Varför välja att åka med EnjoyPolen?

Vi tycker att Auschwitz är ett så pass viktigt ställe ur ett historiskt perspektiv att man ska helst välja att ha en svensktalande guide. Då slipper man stressa ifall man kommer förstå allt som guiden berättar om samt vågar ställa fler frågor. Alla våra guider är väldigt tydliga i sättet att berätta, talar god svenska och har haft lång erfarenhet inom yrket. Vi hjälper stora som små grupper och ser till att din gruppresa eller guidade tur blir något extra att minnas!

Här kommer svar på dina frågor: 

 • Våra turer startar vid ert hotell. Ingångstid beror på museet men de flesta turerna startar på förmiddagen (vi rekommenderar turer på eftermiddagen för då måste man inte köa så länge).
 • Hela turen tar ca 7 timmar (inkl. resan tur och retur).
 • Lägret befinner sig ca 6 mil (60km) utanför Krakow.
 • Först besöker vi moderlägret Auschwitz I (ca 2 timmar) och sedan Birkenau (ca 1 timme).
 • Grupptur på svenska med andra deltagare kostar 195PLN/person. 
 • Betalning sker på plats (kontant)
 • Turer på svenska går nästan varje dag från mars-november. Exakta dagar står ovan. OBS!Ifall vi inte får tillräckligt många anmälningar till en svenskguidad tur då erbjuder vi en tur guidad på engelska. (Turen på engelska kostar 165PLN/person.)
 • Vi erbjuder också prvata turer på svenska.  Priset beror på hur många ni är. 


Kontakta oss då hjälper vi dig med att planera din polenresa!

travel@enjoypolen.com

Vi pratar svenska!

kontakta oss!

Vilka tjänster vill ni boka?

 • Peter H

  Saltgruvan Wieliczka

  Fantastisk sevärdhet och ett måste om man är i Kraków. Lätt att boka från hemsidan/mail. Väldigt bra guide. Vi reste 7 personer så alla kunde höra vad guiden sa. Helt perfekt. Rekommenderas starkt!!

 • parfah

   

  Vi var till Auschwitz och Saltgruvan. Guiderna Mats och Ewa var väldigt bra. Trevliga, bra svenska och kunniga. Hämtade och lämnade på hotellet/boendet vid utsatt tid, allt flöt på perfekt. De ordnade också transport till och från flygplatsen. Vi åkte hem sent på kvällen men det var inga problem att bli hämtade där det passade oss. På det hela taget väldigt bra service och bra turer som varmt rekommenderas!

 • ida_fosse

  Lærerik og interessant tur, med kjempehyggelig guide som snakket flytende svensk. Ble hentet på hotellet til avtalt tid, og kjørt i ny fin minibuss. Absolutt et selskap å anbefale.

 • Ann Kristin S

  Vi booket guidet tur til saltgruvene og Auschwitz i forbindelse med ferie i Krakow, og ble veldig fornøyde med opplegget! Guiden var kjempeflink, og det var veldig praktisk å bli hentet på stedet der vi bodde. Anbefales!

 • Ellinore A

  Är supernöjd med våran guidade tur på Auschwitz. Väldigt kunnig guide, förklarade bra och berättade om Polens historia. Hämtade upp utanför hotellet och gick och mötte alla. Kommer åka igen och kommer välja samma bolag även då! Önskar att vi hade tagit ett paket till och fått se och fått höra om Krakow tillsammans med henne också.

 • Ulrika P

  The best tour you can have with teenagers. Now they are imune agaist rasism for life. The guide helped us to realise the horors of the holocaust in Auschwitch and Birkenau with much respect for the victims.

 • nancy123572

  Vi var en grupp som åkte över till Polen och gick en guidad tur i Auschwitz med en svensk talande guide. Ger högsta betyg! Riktigt duktig att informera, verkligen bra och gripande på alla sätt. Rekommenderas!

 • jari_heinila

  Vi anlitade Enjoy Polen för ”hela paketet”, hämtning/åter till flygplatsen,Auswitch och saltgruvan i Wieliczka. Hämtning från hotellet och åter till hotellet efter utflykterna, bussen kom i utsatt tid. Det var lämpligt stora grupper (ca 15 st) så man hade nära kontakt med guiden under besöken. Kunniga och trevliga guider som svarade på frågor och såg till att ingen halkade efter. Mycket bra till ett bra pris, så vi var/är jättenöjda!!