Östersjökusten – Trestaden välkomnar!

I norra Polen finns många sevärdheter, men det är nog inget som slår det sammanflätade trestadskomplexet Gdansk-Gdynia-Sopot. Städerna ligger som ett pärlband beläget nära Gdansk-bukten. Unna dig en prisvärd lyx med enastående vyer och unika turistattraktioner!

 

 

Gdansk är Polens sjätte största stad med en drygt 1000 års mångkulturell historia som dock ibland varit svår, då det var just här Andra Världskriget bröt ut. Samtidigt påminner staden oss om 80-talets Solidaritetskamp som frigjorde Centraleuropa från kommunismen vassa klor.

 

Under sitt besök får man bland annat beundra den fina gamla stan med Neptunusfontänen som en av de mest direkt igenkännbara sevärdheterna i Gdańsks gamla stadskärna. Det finns en stor medeltidskran tillsammans med svepande utsikter över allt vatten som finns i staden, Mariakyrkan som ståtar över gamla stan och anses vara världens största tegelstenskyrka, samt Saluhallen som är fylld med allt från mat till kläder, skor och loppis. Man kan även få sig en närmare titt på Rådhusets vackra insida, särskilt den pampiga Rådssalen med dess intensiva röda tyger och rika dekorationer.

 

 

Sopot är Östersjöns främsta nöjesparadis. Med den långa piren och det vackra Grand Hôtel är det en rikligt omsusad kurort med ett stort utbud av butiker med internationell karaktär. Njut av ett myllrande folkliv och skön avslappnad stämning på caféer, restauranger och dansställen längs stans nöjesgata Monte Cassino. I Sopot kan du alltså unna dig det lilla extra till halva priset jämfört med hemma.

 

Mitt i Sopot hittar du Europas längsta Träpir – Molo som är hela 512 meter lång! Den bjuder på en härlig utsikt över havet och en lång fin sandstrand där du kan ta dig en mysig fika. 

 

En annan spännande attraktion som värd att nämna är byggnaden Krzywy Domek, alltså det ”Krokiga Huset” i stadens centrum. Den byggdes år 2004 och är internationellt berömd för sin unika organiskt böjda arkitektur. Den rymmer även ett köpcentrum!

 

 

Gdynia är sista stället på listan. Staden har trots sin unga ålder gott om historiska minnesmärken. Man får beskåda den fina moderna arkitekturen, strosa runt hamnen och beundra härliga och bullriga stränder, bl.a. den största segelbåtshamnen. Gdynia kan också uppskattas för dess vägsystem och fantastiska kollektivtrafik som är miljövänlig samt anpassad för både äldre personer och personer med funktionshinder.

 

Kosciuszkotorget är ett bra ställe för promenad med många bås där man ka köpa glass, kakor eller varmdryck. Torget är ett trevligt område med massa imponerande krigsskepp.

 

 

Det finns möjlighet att ordna stadsvandring med svensktalande guide i alla tre städer.

Turen tar ca 2-3 timmar i varje stad.

 


Kontakta oss för att boka och få mer information.

Och kom ihåg: vi pratar svenska! 🙂

kontakta oss!

Vilka tjänster vill ni boka?

 • Peter H

  Saltgruvan Wieliczka

  Fantastisk sevärdhet och ett måste om man är i Kraków. Lätt att boka från hemsidan/mail. Väldigt bra guide. Vi reste 7 personer så alla kunde höra vad guiden sa. Helt perfekt. Rekommenderas starkt!!

 • parfah

   

  Vi var till Auschwitz och Saltgruvan. Guiderna Mats och Ewa var väldigt bra. Trevliga, bra svenska och kunniga. Hämtade och lämnade på hotellet/boendet vid utsatt tid, allt flöt på perfekt. De ordnade också transport till och från flygplatsen. Vi åkte hem sent på kvällen men det var inga problem att bli hämtade där det passade oss. På det hela taget väldigt bra service och bra turer som varmt rekommenderas!

 • ida_fosse

  Lærerik og interessant tur, med kjempehyggelig guide som snakket flytende svensk. Ble hentet på hotellet til avtalt tid, og kjørt i ny fin minibuss. Absolutt et selskap å anbefale.

 • Ann Kristin S

  Vi booket guidet tur til saltgruvene og Auschwitz i forbindelse med ferie i Krakow, og ble veldig fornøyde med opplegget! Guiden var kjempeflink, og det var veldig praktisk å bli hentet på stedet der vi bodde. Anbefales!

 • Ellinore A

  Är supernöjd med våran guidade tur på Auschwitz. Väldigt kunnig guide, förklarade bra och berättade om Polens historia. Hämtade upp utanför hotellet och gick och mötte alla. Kommer åka igen och kommer välja samma bolag även då! Önskar att vi hade tagit ett paket till och fått se och fått höra om Krakow tillsammans med henne också.

 • Ulrika P

  The best tour you can have with teenagers. Now they are imune agaist rasism for life. The guide helped us to realise the horors of the holocaust in Auschwitch and Birkenau with much respect for the victims.

 • nancy123572

  Vi var en grupp som åkte över till Polen och gick en guidad tur i Auschwitz med en svensk talande guide. Ger högsta betyg! Riktigt duktig att informera, verkligen bra och gripande på alla sätt. Rekommenderas!

 • jari_heinila

  Vi anlitade Enjoy Polen för ”hela paketet”, hämtning/åter till flygplatsen,Auswitch och saltgruvan i Wieliczka. Hämtning från hotellet och åter till hotellet efter utflykterna, bussen kom i utsatt tid. Det var lämpligt stora grupper (ca 15 st) så man hade nära kontakt med guiden under besöken. Kunniga och trevliga guider som svarade på frågor och såg till att ingen halkade efter. Mycket bra till ett bra pris, så vi var/är jättenöjda!!