Underjordiska Krakow

Krakows centrum består av många fina gamla hus, kyrkor men framförallt det Stora Torget som alltid har varit stadens hjärtpunkt. Det var förr i tiden ett affärsställe där handelsmän sålde sina varor och dit Krakowborna kom för att umgås. Numera kan man njuta av Stora Torgets fantastiska restauranger, caféer, marknader samt konserter och festivaler som äger rum här varje år.

 

År 2005 skedde den stora ombyggningen av själva torget. Det visade sig då att det fanns massa historiska föremål att gräva upp! De påbörjade arkeologiska arbeten pågick ända fram till år 2010. Krakows president bestämde då att inviga ett nytt museum med alla dem upphittade sakerna. Numera finns den nybyggda underjordiska utställningen som berättar om gamla Krakow och ger oss en bättre bild av stadens historia.

 

Museet är under torgets yta och ingången finns i klädeshallens sidodel. På den omfattande och intressanta utställningen kan vi ta en titt på både föremål och videos som hjälper oss att verkligen förstå medeltida Krakow. Vi lär känna den lokala befolkningens vanor och problem. Allt multimedia i det moderna museet gör det intressant för människor i varje ålder! Det är riktigt spännande att kunna se den medeltida verkligheten och kunna jämföra allt med staden vi känner idag.

 

Muséet är öppet året runt och man kan besöka det närhelst på egen hand utan någon guide. Det är då bäst att boka biljetter innan man kommer så att man är säker på att man kommer in.

Det vi dock rekommenderar är att besöka stället med en kunnig svensktalande guide! Man kan då vara säker på att man får ut det mesta ur sin vistelse. Det är bara att kontakta oss så försöker vi blixtsnabbt fixa ett besök.

 

Om du vill lära känna Krakows hemligheter samt dess rika medeltida historia och kultur så är Krakows underjordiska museum den perfekta platsen att lägga till på sin Krakowlista!