Guidad tur till saltgruvan Wieliczka på svenska

 

Grupptur till saltgruvan på svenska

 

Upplev det vackra, underjordiska stället som tillhör världsarvet! Wieliczka är en av de äldsta saltgruvorna i hela världen och samtidigt Polens äldsta bolag i kontinuerlig drift. Gruvan var en av de 12 platserna som befann sig på första UNESCO-världsarvlistan år 1978 vilket visar hur pass unik platsen är.

 

Känns det jobbigt att besöka en gruva?

 

Tycker du inte om trånga utrymmen och mörker? Ingen fara! Turistgången är väl anpassad för dig! Du behöver inte krypa ihop eller böja sig, korridorerna är höga och ljusa. På några ställen härskar det halvdunkel vilket snarare känns mysigt än obehagligt.

 

Hur ser besöket ut?

 

Besöket börjar man med att gå nerför trapporna vilket också är en speciell upplevelse eftersom man går ca 380 trappsteg ner på en gång. Jobbigt? Inte alls! Folk klarar det utan problem! Så kommer man fram till första underjordiska nivån som ligger 64 m under markytan. Under besöket går man ca 2 kilometer och man slutar vistelse på nivå nummer 3 – 135 meter under markytan så under promenaden går man ännu längre ner ( ca 400 trappsteg till). Lyckligtvis behöver man inte gå trappan upp till slut – man får åka gruvhiss istället.

På hela turistgången finns det 3 ställen med toaletter och 2 ställen där man kan köpa lite snacks och dryck. Fototillståndet betalas extra och kostar 10 PLN/person.

 

Här kommer svar på dina frågor:

 • Turen startar vid ditt hotell i Krakow
 • Staden Wieliczka ligger ca 1 mil utanför Krakow
 • Hela turen tar ca 4-5 timmar (inkl. resan tur och retur) , varav ca 2-3 timmar som tillbringas under jorden

I fall vi inte får tillräckligt många anmälningar till en tur guidad på svenska erbjuder vi två möjligheter:

 • en tur guidad på engelska (turen på engelska kostar 175PLN/person)
 • en privat guidad tur på svenska (priset beror på hur många ni är)

 

kontakta oss!

Vilka tjänster vill ni boka?

 • Peter H

  Saltgruvan Wieliczka

  Fantastisk sevärdhet och ett måste om man är i Kraków. Lätt att boka från hemsidan/mail. Väldigt bra guide. Vi reste 7 personer så alla kunde höra vad guiden sa. Helt perfekt. Rekommenderas starkt!!

 • parfah

   

  Vi var till Auschwitz och Saltgruvan. Guiderna Mats och Ewa var väldigt bra. Trevliga, bra svenska och kunniga. Hämtade och lämnade på hotellet/boendet vid utsatt tid, allt flöt på perfekt. De ordnade också transport till och från flygplatsen. Vi åkte hem sent på kvällen men det var inga problem att bli hämtade där det passade oss. På det hela taget väldigt bra service och bra turer som varmt rekommenderas!

 • ida_fosse

  Lærerik og interessant tur, med kjempehyggelig guide som snakket flytende svensk. Ble hentet på hotellet til avtalt tid, og kjørt i ny fin minibuss. Absolutt et selskap å anbefale.

 • Ann Kristin S

  Vi booket guidet tur til saltgruvene og Auschwitz i forbindelse med ferie i Krakow, og ble veldig fornøyde med opplegget! Guiden var kjempeflink, og det var veldig praktisk å bli hentet på stedet der vi bodde. Anbefales!

 • Ellinore A

  Är supernöjd med våran guidade tur på Auschwitz. Väldigt kunnig guide, förklarade bra och berättade om Polens historia. Hämtade upp utanför hotellet och gick och mötte alla. Kommer åka igen och kommer välja samma bolag även då! Önskar att vi hade tagit ett paket till och fått se och fått höra om Krakow tillsammans med henne också.

 • Ulrika P

  The best tour you can have with teenagers. Now they are imune agaist rasism for life. The guide helped us to realise the horors of the holocaust in Auschwitch and Birkenau with much respect for the victims.

 • nancy123572

  Vi var en grupp som åkte över till Polen och gick en guidad tur i Auschwitz med en svensk talande guide. Ger högsta betyg! Riktigt duktig att informera, verkligen bra och gripande på alla sätt. Rekommenderas!

 • jari_heinila

  Vi anlitade Enjoy Polen för ”hela paketet”, hämtning/åter till flygplatsen,Auswitch och saltgruvan i Wieliczka. Hämtning från hotellet och åter till hotellet efter utflykterna, bussen kom i utsatt tid. Det var lämpligt stora grupper (ca 15 st) så man hade nära kontakt med guiden under besöken. Kunniga och trevliga guider som svarade på frågor och såg till att ingen halkade efter. Mycket bra till ett bra pris, så vi var/är jättenöjda!!